`

ЗА ПОВОЗБУДЛИВО ПАТУВАЊЕ: Изнајмете скутер сега!

Најчесто поставувани прашања

1. Зошто е поволно да резервирате скутер преку Интернет?

Ги обезбедуваме најдобрите достапни цени, гарантирајќи дека нема да најдете подобра зделка дури и во канцеларијата на компанијата за изнајмување. Дополнително, резервирањето однапред ја обезбедува достапноста на посакуваниот скутер, спречувајќи ги сите возила да бидат резервирани по вашето пристигнување во канцеларијата.

2. Кои се трошоците за услугите на rentascooter.mk?

Нашите услуги се без трошоци за вас; нема провизии или трошоци за кредитна картичка за клиентите. Имаме ексклузивни договори со сите наведени компании за изнајмување, а тие ни обештетуваат. Како клиент, цената останува иста како да изнајмувате директно при пристигнувањето. Нашата веб-локација е погодна за корисниците и повремено нудиме специјални зделки.

3. Како можам да осигурам дека компанијата за изнајмување го прифаќа мојот ваучер rentascooter.mk?

Кога правите резервација преку rentascooter.mk, влегувате во директна договорна врска со давателот на скутери (компанија за изнајмување). Компанијата за изнајмување знае за вашата резервација и ќе ви го обезбеди точниот скутер што сте го резервирале. Ако резервираниот скутер е недостапен, тие ќе понудат подобар без дополнителни трошоци.

4. Плаќање

Потребно е само да платите мал дел од вкупната цена во моментот на резервацијата за да ја обезбедите вашата резервација. Преостанатиот износ се плаќа кога ќе го земете вашиот скутер.

5. Може ли да ја откажам мојата резервација за скутер?

Секако! Плановите може да се променат, а вие можете да ја откажете или измените вашата резервација. Бесплатно откажување е можно во секое време повеќе од 48 часа пред почетокот на периодот на изнајмување. По 48 часа, се наплаќа целосната цена за изнајмување. Имајте предвид дека онлајн плаќањето направено за да се обезбеди вашата резервација не се враќа.

6. Дали ми треба возачка дозвола за изнајмување скутер?

Барањата варираат во зависност од земја и тип на скутер. Погледнете ги правилата на компанијата за изнајмување на страницата за резервации. Не е потребна возачка дозвола за велосипеди. Општо земено, лиценца од Б (автомобил) категорија е потребна за четири велосипеди или скутери од 50 кубика. А1 или А (мотоцикл) категорија е потребна за скутери или мотоцикли со мотори поголеми од 100 кубика. На некои места, можете да изнајмите скутер од 125 кубика со Б (автомобил) лиценца ако се чуваат најмалку 3 години. Минималната возраст за изнајмување е обично 18 или 21 година.

7. Што е CDW за скутери?

A CDW (Collision Damage Waiver) е износот што закупецот го плаќа на компанијата за изнајмување во случај скутерот да биде украден или оштетен. Ја намалува одговорноста на закупецот за трошоците за штета до вишок и ја покрива штетата на скутерот или неговите делови.

8. Што ако скутерот е украден или оштетен?

Контактирајте го вашиот добавувач веднаш. Без целосно осигурување, може да ви се наплати отштета. Дополнително или целосно осигурување често се нуди како дополнителна услуга, а rentascooter.mk препорачува да го купите. Во случај на кражба, презентирајте ги клучевите, документите и жалбата за кражба од полицијата за да избегнете обвиненија. Секогаш прегледувајте го договорот за изнајмување за дополнителни услови.